top of page

PLOMMECHUTNEY

 - med smak av kanel og pepper

Når plommene er modne i månedskiftet august/september, er det på høy tid å planlegge høstens nydelige og lange gåsemiddager. Plommer er et perfekt følge til gåsen, og det klassiske, søte plommesyltetøyet lokket i tidligere tider fram minner om sommeren langt utover høsten. Vi har videreutviklet oldemors gamle oppskrift på plommesyltetøy, og her er vår oppskrift på en plommechutney med smak av kanel og pepper. 

Du trenger:

2 kg plommer

0,5 dl vann

3 dl rødvinseddik

1 kanelstang

5 dl brunt sukker

salt

pepper

Slik gjør du det:

Del plommene, og fjern steinene. Kok dem på middelsvak varme i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang. Ha i sukker og smak til med salt og pepper. Kok inn i ca 1 time. Hell på glass og avkjøles.

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page