top of page
PLOMMECHUTNEY
- med smak av kanel og pepper
Når plommene er modne i månedskiftet august/september, er det på høy tid å planlegge høstens nydelige og lange gåsemiddager. Plommer er et perfekt følge til gåsen, og det klassiske, søte plommesyltetøyet lokket i tidligere tider fram minner om sommeren langt utover høsten. Vi har videreutviklet oldemors gamle oppskrift på plommesyltetøy, og her er vår oppskrift på en plommechutney med smak av kanel og pepper.
Du trenger:
2 kg plommer
0,5 dl vann
3 dl rødvinseddik
1 kanelstang
5 dl brunt sukker
salt
pepper
Slik gjør du det:
Del plommene, og fjern steinene. Kok dem på middelsvak varme i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang. Ha i sukker og smak til med salt og pepper. Kok inn i ca 1 time. Hell på glass og avkjøles.
Flere oppskrifter
bottom of page